APK keuring

De APK-keuring is een jaarlijkse keuring die wettelijk verplicht is voor alle personenauto’s en bedrijfsvoertuigen. De APK is een momentopname van de technische staat waarin het voertuig op de dag van de keuring verkeerd. Lichte voertuigen die rijden op benzine of elektrische aangedreven worden moeten vanaf vier jaar na toelating op de weg elk jaar APK gekeurd worden. Vervolgens na twee jaar en uiteindelijk elk daaropvolgend jaar. Als de auto op diesel of LPG rijd, moet de auto vanwege de verkeersveiligheid en het milieu drie jaar na toelating APK gekeurd worden. Gevolgd door elk daaropvolgend jaar. Lichte voertuigen zijn personen auto’s of bedrijfsauto’s die beladen niet zwaarder mogen zijn dan 3500 kg. Een uitzondering is er voor taxi’s en ambulances. Deze moeten na een jaar gekeurd worden.

APK service

Bij de APK service controleren wij de werking van remmen, banden, schokdempers en de wielophanging. Ook zaken als dashboardverlichting, ruitensproeiers en de staat van de gordels komen aan bod. Daarnaast meten we de CO2-uitstoot bij benzine auto’s en doen we een roetmeting bij diesel auto’s.

Zijn er punten waarop uw auto wordt afgekeurd, dan kunnen wij deze vaak meteen voor u verhelpen. Als u twijfelt of uw auto zonder problemen door de APK komt, dan kunt een voorkeuring bij ons aanvragen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Direct een afspraak maken voor een APK beurt?

bel direct: 0546 – 62 33 77 of 06 406 001 34

Klik om direct te bellen

e-mail naar info@autohekwolter.nl

Klik om direct te mailen