Banden vervangen

Niet elke band is hetzelfde. Er zit veel verschil tussen de verschillende merken en er zijn zomerbanden, winterband en all season banden. Het profiel van de band, het formaat van de band en rubbersoort bepalen hoe lang uw remweg is, hoeveel brandstof uw auto verbruikt en hoeveel grip u heeft op de weg. Goede banden zijn daarom van levensbelang. Op tijd uw banden wisselen is daarom aan te raden.

Banden wisselen

Volgens de Nederlandse wetmoet de profieldiepte van uw banden minimaal 1,6mm zijn, maar dit is niet altijd veilig op een nat wegdek.  Daarnaast is ook de bandenspanning van groot belang. Een goede bandenspanning zorgt niet alleen voor een veilige wegligging, maar ook voor een lager brandstofverbruik.

Winterbanden hebben bij lagere temperaturen en een nat wegdek een veel kortere remweg en veel meer grip dan zomerbanden. Ook bij sneeuwval heeft uw veel mee grip op de weg. Wij adviseren daarom iedereen die regelmatig de weg op gaat om de zomerbanden te vervangen tussen oktober en maart. Ook wanneer uw band is beschadigd, dan is het belangrijk dat u uw vervangt. Een snee in de zijkant van de band kan immers voor een klapband zorgen.

Twijfelt u of uw banden aan vervanging toe zijn? Rij voor een vrijblijvend advies gerust bij ons langs.

Twijfelt u of uw banden aan vervanging toe zijn?

bel direct: 0546 – 62 33 77 of 06 406 001 34

Klik om direct te bellen

e-mail naar info@autohekwolter.nl

Klik om direct te mailen